Pralinsystrarna

Kreolsk Gryta

Föregående Nästa
kreolskgryta_foodfolder.jpg
En smakrik och festlig gryta som passar väldigt bra att värma om. Enkelt om du har gäster eller varför inte dubbla receptet för att ha en rätt att värma i veckan. Chorizon passar bra att byta till vilken kryddig korv som helst, detta är en av våra favoritgrytor.

Ingredienser

  • 400 g Fläskfile
  • 270 g Chorizo
  • 1 st Röd paprika
  • 1 dl Svarta oliver
  • 1 dl Syltlök
  • 1 dl Cornichons
  • 5 dl Grädde
  • 1 msk kalvfond
  • ev. Maizenaredning
  • Olivolja till stekning
  • 1 krm Paprikapulver
  • 1 krm chilipulver
  • Salt & Peppar
  • 1 knippe Färsk timjan
  • Tillbehör:
  • Kokt ris
  • Grönsallad

Gör så här:

Putsa fläskfilén och skär i skivor, banka ut dem lite. Skiva korven. Strimla paprikan.


Hetta upp olivolja i en gryta, fräs korven några minuter, tillsätt paprikan och fortsätt fräsa någon minut. 


Ta upp korv/paprikablandningen och lägg det åt sidan.


Stek köttet i samma gryta, det tar då smak av oljan och kryddorna från korven.


Krydda med paprikapulver, chili, salt och peppar. Pressa i vitlök. Rör om.


Tillsätt grädde och kalvfond och låt puttra ett par minuter. 


Vill du ha en tjockare sås reder du av med maizena redning. Följ anvisningen på förpackningen.


Slå tillbaka korv/paprikablandningen och tillsätt oliver, syltlök och gurka.


Låt koka på svag värme i ca 10 min.


Smaka av med salt och peppar och garnera med färsk timjan.


 


Servera med ris och en grön sallad.


Gott till