![kreolskgryta_foodfolder.jpg](/media/8585/kreolskgryta_foodfolder.jpg?anchor=center&mode=crop&width=728&height=250&rnd=131967016170000000)
Ingredienser
- 400 g Fläskfile
- 270 g Chorizo
- 1 st Röd paprika
- 1 dl Svarta oliver
- 1 dl Syltlök
- 1 dl Cornichons
- 5 dl Grädde
- 1 msk kalvfond
- ev. Maizenaredning
- Olivolja till stekning
- 1 krm Paprikapulver
- 1 krm chilipulver
- Salt & Peppar
- 1 knippe Färsk timjan
- Tillbehör:
- Kokt ris
- Grönsallad
Gör så här:
Putsa fläskfilén och skär i skivor, banka ut dem lite. Skiva korven. Strimla paprikan.
Hetta upp olivolja i en gryta, fräs korven några minuter, tillsätt paprikan och fortsätt fräsa någon minut.
Ta upp korv/paprikablandningen och lägg det åt sidan.
Stek köttet i samma gryta, det tar då smak av oljan och kryddorna från korven.
Krydda med paprikapulver, chili, salt och peppar. Pressa i vitlök. Rör om.
Tillsätt grädde och kalvfond och låt puttra ett par minuter.
Vill du ha en tjockare sås reder du av med maizena redning. Följ anvisningen på förpackningen.
Slå tillbaka korv/paprikablandningen och tillsätt oliver, syltlök och gurka.
Låt koka på svag värme i ca 10 min.
Smaka av med salt och peppar och garnera med färsk timjan.
Servera med ris och en grön sallad.
Gott till