Vi gillar att ta tillvara på vad naturen erbjuder. Att plocka säsongens smaker från skogen. Detta recept på picklade granskott innehåller tre olika sorters peppar och för extra hetta även en uns av chili. Picklade granskott passar utmärkt till grillat kött. Gärna fläskkarré eller fläskfilé.
Detta recept blir lagom till två mindre burkar.
Ingredienser
- 3 dl granskott
- Lag:
- 2.5 dl vatten
- 0.5 dl ättika
- 1.5 dl socker
- 10 st svartpepparkorn, hela
- 10 st vitpepparkorn, hela
- 10 st rosépepparkorn, hela
- 1 st lagerblad
- 1 kvist rosmarin, färsk
- 0.5 krm chiliflakes, för hetta
Gör så här:
Lägg granskotten i en kastrull med vatten, koka upp och låt sjuda 5 minuter. Häll av vattnet och skölj granskotten med kallt vatten. Lägg dem i en ren glasburk.
Koka upp en lag på vatten, socker, peppar, lagerblad och rosmarin. Gillar du hetta tillsätt även chiliflakes.
Slå lagen över granskotten och förslut burken. Förvara i kylskåp.
Picklade granskott, jättegott till grillat!
Tips
Var försiktig när du häller den heta lagen i burken, så inte burken spricker. Du kan ställa in dina rena glasburkar ca 10 min på 100 grader i ugnen för att minimera risken.