Pralinsystrarna

Chokladtryfflar med glögg och pepparkakscrunch

Föregående Nästa
Julgodis_foodfolder-1.jpg
Chokladtryfflar passar ljuvligt bra till glöggen, adventsfikat eller precis när som helst. Så goda att man bara vill ha fler.

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad 78 %
  • 25 g smör
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 msk glögg
  • 5 st pepparkakor, finkrossade

Gör så här:

Hacka chokladen i mindre bitar och lägg den i en skål.


Skär smöret i små tärningar och låt det bli rumstempererat.


Koka upp grädden och häll den över chokladhacket, rör tills chokladen smält, tillsätt smöret och glöggen, fortsätt röra till en jämn smet.


Ställ i kylskåpet en stund så det stelnar en aning, ca 1 timma.


Krossa pepparkakorna fint, gärna med en mortel.


Forma små kulor av tryffelsmeten, ca 20 stycken och rulla dem i pepparkakskrosset.


Förvara tryfflarna i kylskåp.


 


 


Chokladtryfflar med glögg och pepparkakscrunch