Chokladtryfflar passar ljuvligt bra till glöggen, adventsfikat eller precis när som helst. Så goda att man bara vill ha fler.
Ingredienser
- 200 g mörk choklad 78 %
- 25 g smör
- 1,5 dl vispgrädde
- 1 msk glögg
- 5 st pepparkakor, finkrossade
Gör så här:
Hacka chokladen i mindre bitar och lägg den i en skål.
Skär smöret i små tärningar och låt det bli rumstempererat.
Koka upp grädden och häll den över chokladhacket, rör tills chokladen smält, tillsätt smöret och glöggen, fortsätt röra till en jämn smet.
Ställ i kylskåpet en stund så det stelnar en aning, ca 1 timma.
Krossa pepparkakorna fint, gärna med en mortel.
Forma små kulor av tryffelsmeten, ca 20 stycken och rulla dem i pepparkakskrosset.
Förvara tryfflarna i kylskåp.
Chokladtryfflar med glögg och pepparkakscrunch