Pralinsystrarna

Bakad Brie med honung, nötter och färska bär

Föregående Nästa
brietarta_foodfolder.jpg
Brietårta ... Enkel att göra och riktigt god till både glöggminglet och juldesserten. Nötterna på tårtan kan varieras efter smak, vi gillar valnötter, pekannötter och hasselnötter. Brietårtan är inte bara vacker, den är sagolikt god och gör succé nu i jultider.

Ingredienser

  • 500 g brie
  • 1 dl blandade nötter
  • 1 dl honung, flytande
  • 1 msk smör, för stekning
  • 1 msk pumpafrön
  • 1 dl björnbär
  • 0.5 st granatäpple

Gör så här:

Placera brieosten på en plåt med bakplåtspapper.


Ställ in i ugnen i 200 grader i ca 15 min.


Hetta upp smöret och fräs nötterna några minuter utan att de tar färg. Tillsätt flytande honung och rör om.


Fördela nötblandningen över den bakade brien. Toppa med pumpakärnor, björnbär och granatäppelkärnor.


Ringla gärna över lite extra varm honung precis innan servering.



Servera brietårtan med ett glas mousserande bubbelglögg.