I veckans vintips så rekommenderar vi romerska bågar i podden och här hittar du receptet på en enkel chokladmousse med smak av apelsin och romerska bågar som passar till PX Sherry. Perfekt vin & dessert kombination!
Ingredienser
- 160 g mörk choklad
- 1,5 tsk apelsin zest
- 1 msk färskpressad apelsin
- 2 msk agave syrup alt. mörk sirap
- 4 dl vispgrädde
- 4 st ägg
Gör så här:
Hacka choklad och smält den försiktigt i mikrovågsugn eller över vattenbad.
Vispa grädden och ställ åt sidan.
Rör ihop äggulorna i en skål.
Tillsätt chokladen under kraftig omrörning.
Rör först i lite av grädden och sedan resten.
Riv zesten (skalet av apelsinen) och pressa saften och addera i smeten efter smak. Tänk på att zesten ger smak efter tid.
Fördela moussen i glas alt. i spritspåse och ställ i kylskåpet minst en timme innan servering.
Hitta vinet här