Podcast

Tre vita "Bang for the buck" viner

Föregående Nästa
foodfolder-tre-prisväda-vita-viner.jpg

I skaldjurs tider tipsar vi om Systembolagets just nu mest prisvärda vita viner med matchande matkombinationer. Alla under 100-lappen!


Lyssna på podden via SpotifyAcast eller iTunesMuscadet Sèvre et Maine passar perfekt till räkfrossan.


Friskt lätt vin med inslag av gröna äpplen, päron, citrus och mineraliska toner. När du köper ett Muscadet vin välj "sur lie" vilket betyder att vinet ofta får vila en längre tid på jästfällningen före buteljeringen. Passar väldigt bra till ostron eller till lättare rätter av fisk eller skaldjur och inte allt för stark kinesisk- och vietnamesisk mat. Kostar 85 kr.


Hitta vinet här!Leth – Grüner veltliner passar ypperligt till chark eller korv.


Österrikiska vitviner är inte det mest hippa utan för sommelierkretsarna, det är likväl högkvalitativa viner som ger mycket för pengarna. Den österrikiska druva grüner veltliner med sin pepprighet är en bra kombination med allt från charkbrickan till korv, fisk och skaldjursrätter. Kostar 89 kr. 


Hitta vinet här!


 


Dr L och Ostron är en perfekt kombo!


Bra vin till en mindre peng i form av Dr L från Dr Loosen, den höga syran är i balans med dryga 19gr socker. Kombinationen ger intensiv fruktighet och resultatet ett lättdrucket vin som kan avnjutas på egenhand eller till läckerheter från havet. Kostar 89 kr


Hitta vinet här!


Lyssna även på