Nyheter

Taliskers nya upptäcksguide Scandinavian Detours

Föregående Nästa
IMG_0320.JPG

Lagom till semesterplaneringen lanserar nu whisky varumärket Talisker "Scandinavian Detours", en upptäcksguide med de främsta guldkornen i skandinavisk natur. Som en del av upptäcksguiden öppnar Talisker två restauranger, mitt ute i den svenska och danska naturen, tillsammans med stjärnkockarna Filip Fastén och Joel Åhlin från Agrikultur. I Sverige kommer restaurangen att äga rum i Kullaberg den 1 juli. I Danmark kommer restaurangen att äga rum i Boesdal Kalkbrud den 17 juni. Boka din plats här!


Allt fler skandinaver väljer upplevelser och äventyr framför strandsemestern, ändå förblir stora delar av det skandiviska landskapet oupptäckt. Nu vill Talisker uppmuntra fler att upptäcka den fantastiska naturen vi har runt omkring oss. Tillsammans med några av Sveriges, Norges och Danmarks främsta äventyrare som Emma Svensson, Mikael Lindnord, Tonje Blomseth och Jakob Gjerluff Ager, har Talisker identifierat några av Skandinaviens mest spektakulära naturscener och rutter för att ta sig till dessa platser. Allt samlat i en inspirerande upptäcktsguide, Scandinavian Detours.


 


- Talisker finns tack vare våra grundare Hugh och Kenneth MacAskills upptäckaranda, vilket vi bär med oss varje dag på Talisker. Människor är idag mer äventyrslystna än någonsin men vi har fortfarande ganska dålig koll på de fantastiska sevärdheter som finns runtomkring oss här i Skandinavien. Större delar av vårt landkskap har skog, berg, sjöar och öar som fortfarande är oupptäckta, det skulle vi vilja ändra på, säger Maria Dasic, nordisk PR-chef på Diageo Reserve.


 


Talisker whisky karaktäriseras av den primitiva och hårda natur som omringar destilleriet på Isle of Skye i Skottland. För att göra detta levande och bidra ytterligare till äventyrsandan, öppnar Talisker två pop-up restauranger i sommar tillsammans med kockarna Filip Fastén och Joel Åhlin från Agrikultur. Restuarangerna kommer att vara öppna endast en dag vardera.


 


- Vår matlagningsfilosofi handlar om rena och starka smaker med nordiskt ursprung, kombinerat med teknik som hjälper råvarorna att behålla sin naturliga skönhet. Att öppna en restaurang mitt ute i naturen som förenar mat och dryck med äventyr känns helt rätt för oss. Vi hoppas att vi tillsammans med Talisker kan uppmuntra fler till att upptäcka och uppskatta naturen runt omkring oss, säger Filip Fastén från Agrikultur.


 


I Sverige kommer restaurangen att äga rum i Kullaberg och öppna upp den 1 juli. I Danmark kommer restaurangen att äga rum i Boesdal Kalkbrud och öppna upp den 17 juni.


Upptäcktsguiden Scandinavian Detours finns på www.scandinaviandetours.com där det också kommer att gå att boka bord på pop-up restuarangerna. Det går också bra att boka bord på www.bookatable.se och www.bookatable.dk. Restaurangerna kommer att hålla öppet en dag under sommaren 2017. Bokningarna öppnar 26 april 2017 och platserna är begränsade.


 
 


Foto: Terese Cedergren/Foodfolder, Hanna Bergström och Joel Åhlin/Agrikultur.


Testa även;