Nyheter

SVT Uppdrag granskning gör serie om mat och vin

Föregående Nästa
SVT-ug-mat.jpg

Journalisten och författaren Mats-Eric Nilsson skakade om livsmedelsindustrin med boken Den hemlige kocken. Nu gör han en serie om mat och vin för SVT Uppdrag granskning.

Vad finns egentligen i vinet du dricker?  Se avsnittet om det "hemliga vinet" här!


Det oförfalskade och naturliga vinet, som får sin karaktär av jorden där druvorna odlas. Så framställs ofta dagens vinproduktion. Men i de vinfabriker där dagens storsäljande viner framställs går tillverkningen till på ett helt annat sätt. För den som vill veta hur maten och drycken egentligen kommer till är det en djungel.


Varför har marknaden för laktosfria livsmedel exploderat? Publiceras på SVT Play 15 juni, klockan 06:00. 


Och är de så kallade superbären verkligen så nyttiga som de sägs vara? Publiceras på SVT Play 19 juni, klockan 06:00.


I tre program producerade för SVT Play rätar Mats-Eric Nilsson ut några av de många frågetecknen. – Att få göra granskande konsumentjournalistik för Uppdrag granskning är rena drömmen för mig, säger Mats-Eric Nilsson, som med boken Den hemlige kocken öppnade ögonen på hundratusentals konsumenter och skakade om livsmedelsindustrin.


I tio år har han i sina böcker och artiklar avslöjat en rad matbluffar. I UG Mat tar han reda på vad som döljer sig bakom etiketter, snåriga innehållsförteckningar och varför vi låter oss luras. Foto: Svt


Följ oss;