Nyheter

Scandic Haymarket öppnar idag

Föregående Nästa
Haymarket.EntranceS-750x417.jpg
haymarket.jpg

Anrika PUB-huset vid Hötorget har genomgått en förvandling till Scandic hotell. Designen inspireras av från 1920-talet i en blandning av modernt storstadsliv. Hotellet har drygt 400 hotellrum samt 3000 kvadratmeter restaurang- och mässytor.

I PUB-huset började Greta Garbo som butiksbiträde på hattavdelningen en gång i tiden och nu hyllas hon med en restaurang och bar i hennes namn.


Interiören blir en kombination av framtid, nutid och dåtid med klassiska Art Deco-detaljer som kontrasterar mot moderna designelement och material. Interiören i den historiska byggnaden kommer att restaureras för att bevara dess klassiska charm.


Entré utsmyckad med Art Deco-detaljer som sedan övergår i en imponerande trappa. Denna leder upp till restaurangen med öppet kök.


Haymarket är vår mest spännande satsning hittills och tillför något som inte tidigare funnits i Scandics historia. Med satsningen på signaturhotell går vi utanför ramarna och skapar hotell med individuell karaktär och unika upplevelser,” säger Lars Sandberg, hotelldirektör för Scandic Haymarket.


PUB är Stockholms äldsta varuhus som grundades år 1882 av Paul U Bergström, vars initialer gett varuhuset dess namn.Foto: Arcona och Haymarket Facebooksida