Nyheter

Säsongs start av Dessertmästarna

Föregående Nästa
foodfolder dessertmästarna 2016 grupp.jpg

Ikväll kl 21.00 sitter vi bänkade framför TVn för säsongs starten av Dessertmästarna där vår egna bakbloggerska Elina "aka" Bake my breath away deltar.

Årets deltagare i Dessertmästarna 2016:


Julia Cedenblad, 31 år, Bromma Pigg, glad och påhittig norrbottning som utbildat sig till måltidskreatör i Grythyttan. Gift med en framgångsrik MMA-fighter och kan allt om det som både är gott och hälsosamt. Vill inspirera människor till att våga mer i köket.


Specialitet: att sätta guldkant på enkla bakverk.


Markus Lundqvist, 37 år, Kivik Lysekilskille som driver egna företaget Cake cowboy i Kivik. Att starta en egen choklad-saloon är det bästa beslut denne cowboy tagit. Att rida iväg ensam och på sina egna villkor arbeta med det han älskar blev också hans räddning efter att han gått in i väggen och blivit sjukskriven.


Specialitet: choklad.


Liv Sandberg, 33 år, Hökarängen Perfektionistisk konstnär som använder tårtkonsten för att få utlopp för sin energi och kreativitet. Har med skapandets hjälp gjort en imponerande livsresa från ett trassligt och destruktivt leverne till att hyllas som framgångsrik egenföretagare och skandinavisk mästarinna i tårtdesign. Driver Liv Sandberg cake art.


Specialitet: handmålade tårtor och sockerblommor.


Elina Kantelinen Brandt, 35 år, Täby Ordningsam hemmafru och bakbloggare som skolat om sig till konditor efter ett decennium i finansbranschen. Bakar precis hela tiden och älskar att få bjuda alla i sin omgivning på nybakat. Äter själv inte så mycket sötsaker, men ger desto mer till en lyckligt lottad granne.


Specialitet: säsongsbetonad bakning.


Jimmy Brorsson, 29 år, Trelleborg Äventyrlig skåning som gillar att överraska och roa. Jobbar till vardags som kock på Falsterbo golfrestaurang - där inga desserter alls finns med på menyn. Plockar gärna in tänket från förrätter och varmrätter i sitt dessertmakande och ser det som en styrka att han har en annan smakbild än de konkurrenter som enbart jobbar med sötsaker.


Specialitet: problemlösning.


Per Bäckström, 44 år, Älvsjö Tredjepristagaren i premiärsäsongen av Dessertmästarna är tillbaka – med revansch i sikte. Sedan sist har han vid sidan av arbetet som chef på Wienerkonditoriet hunnit med att skriva en bok om bakverk. Den här gången nöjer han sig inte med något annat än seger.


Specialitet: praliner.


Sara Nilsson, 27 år, Nyhamnsläge Temperamentsfull och samtidigt konstnärlig ishockeyspelare som efter 15 år på isen sadlade om till konditor. Jobbade som kock i flottan innan hon flyttade till Schweiz för att utbilda sig i bakverk och choklad. Pluggar nu vidare i Sverige för att få sitt gesällbrev.


Specialitet: choklad.


Foto: Magnus Selander/Kanal 5


 


Läs Elinas blogg här!