Nyheter

Pralinsystrarna nya bloggare på Foodfolder!

Föregående Nästa
5C93EA2C-E894-4A63-98F4-7CA60B9F9E90.jpeg

Pralinsystrarna är bästa vänner sedan barnsben och har sin bas i Öregrund från ett drömigt sommarställe med en ljuvlig utsikt som vi ofta får ta del av på deras Instagram. Och nu flyttar de in på Foodfolder!


Linda & Jenny - Pralinsystrarna


 


Varmt välkommen till oss på Foodfolder! Hur känns det att börja blogga här?


Det känns så fantastiskt roligt, vi har länge tänkt att vi vill börja blogga och nu är vi här på Foodfolder! Det ska bli så roligt! Magiskt liksom!


 


Vad kan vi förvänta oss för typ av innehåll från er blogg?


Vi kommer försöka skapa den där feelgood känslan, den man mår bra av. Det blir recept på våra favoriträtter, allt från husmanskost till enklare tilltugg, gärna säsongsbetonat och ibland matchar vi med ett gott vin. Vi fotar gärna miljöbilder och framåt sommaren får ni följa med på picknick på bryggan. Skärgården är där vi trivs bäst.


 


Vart får ni er inspiration från? Och hur skapar ni era recept?


Vi inspireras ofta av råvarorna i butiken, plockar med oss det som bjuds, gärna ekologiskt och närodlat. Recepten kommer lite av sig självt, basen är ofta olivolja, vitlök och örter. Vi båda improviserar och inspireras av andra, huvudregeln är ofta ”less is more”.


 


Vilken är er favoritplats att fota på – och varför?


Skärgården, naturen, bryggan … vi har båda växt upp vid havet, brygghäng är bland det bästa vi vet. Vi tror att det återspeglar sig i bilderna när man känner lycka, och därför blir just dessa platser våra favoriter.


 


Vilket är ert bästa mat & dryckestips?


Det Italienska köket ligger oss varmt om hjärtat, en pasta med tryffel, en vedugnsbakad pizza eller grillade skaldjur med vitlök och örter … vi gillar bubbel, men även ett djupt och fylligt rödvin, matchar gärna mat med dryck.


 


Vad hittar man alltid för typ av råvaror hos er?


På bänken står det alltid färska örter, i kylen samsas parmesanosten med mozzarellan. I skafferiet hittar ni vår samling av fina olivoljor, vitlök och chili… sen kompletterar vi med färska grönsaker och chark. Vi försöker plocka efter årstiderna både från skogen och den egna odlingen.


GÅ VIDARE TILL PRALINSYSTRARNAS SIDA