Nyheter

Vinnaren i Lily Bollinger Award

Föregående Nästa
foodfolder_lily_bollinger_award_2017.JPG

Idag var det dags för final i Lily Bollinger Award, lika med Sveriges bästa kvinnliga sommelier. De tre finalisterna är Tina Johansson från Vinkällan Dryckesutbildningar, Erika Eriksson, SK Mat & Människor och Hanna Eriksson från Köksbaren.


En lycklig Tina ställde självklart upp på en vinnar "pose"!


23-åriga Tina Johansson arbetar som till vardags som Sommelier på Vinkällan Dryckesutbildningar. 


Under finaluttagningen tävlade åtta kvinnliga sommelierer och finalisterna var Tina Johansson från Vinkällan Dryckesutbildningar i Stockholm, Erika Eriksson, SK Mat & Människor i Göteborg och Hanna Eriksson från Köksbaren i Umeå som fick högst samlad poäng i de tre tävlingsmomenten. 


– Det är glädjande att se vilken hög nivå årets tävlande har och uttagningen var otroligt jämn och konkurrensen stenhård. Våra duktiga finalister utmärkte sig lite extra och finalen kommer att bli mycket spännande att följa, säger Eva Nina Hammarskjöld, projektledare för Lily Bollinger Award.


Förutom titeln ”Årets Lily Bollinger” får vinnaren en resa till champagnehuset Bollinger, en kaffeutbildning samt en Stålhästen-cykel. Cykeln symboliserar hur Lily Bollinger ständigt bevakade vingården på två hjul.


 


Årets finalister


Tina Johansson


Ålder: 23 år.


Från: Uppvuxen i Obbola utanför Umeå. Bor för närvarande i Stockholm.


Utbildning: Sommelier på Vinkällan Dryckesutbildningar.


Arbetar: Vinkällan Dryckesutbildningar


Mitt bästa tips till Hemmasommelieren: Våga prova! Det finns mycket bra vin, våga köpa en annan flaska än din favorit. Ett annat tips är att prova annat än vin till maten – kanske en rolig öl eller en alkoholfri must.


 


Hanna Eriksson


Ålder: 26 år.


Från: Umeå


Utbildning: utbildad sommelier på Vinkällan Dryckesutbildningar


Arbetar: Köksbaren, Umeå


Mitt bästa tips till Hemmasommelieren: Våga bryta mönster! Köp inte alltid samma druva och våga prova olika viner. Jämför vinerna och skriv ner de du gillar och de du inte gillar så att du kommer ihåg det till nästa gång det är dags att göra ett vininköp. 


 


Erika Eriksson


Ålder: 29 år.


Från: Uppvuxen i Nordmaling, bor i Göteborg.


Utbildning: Sommelier och ledarskap i Båstad, Gustibus sommelierutbildning i Göteborg


Arbetar: SK Mat och Människor i Göteborg


Mitt bästa tips till Hemmasommelieren: Skaffa ordentliga glas! Ha alltid vin hemma, det är inte så svårt som många tror att matcha mat med vin. Våga att testa något nytt varje gång du handlar.