Nyheter

Jakten är igång, är du Sveriges bästa kvinnliga sommelier?

Föregående Nästa
foodfolder-lily-bollinger-2017.jpg

Sök till Lily Bollinger Award. Tävlingen premierar expertisen hos kvinnliga sommelierer och hedrar samtidigt minnet av champagneänkan Lily Bollinger.

För femtonde året i rad söker Bollinger och Arvid Nordquist kandidater till Lily Bollinger Award.


Anmäl dig här!


Uttagningen äger rum 29 majArvid Nordquists huvudkontor i Stockholm och anmälan är öppen fram till 22 maj. De tre tävlande som får högst samlad poäng går vidare till finalen i september.


Uttagningen är uppdelad i tre delar:  • ett teoriavsnitt

  • en blindprovning  

  • ett praktiskt moment.


 


Svårighetsgraden är i nivå med internationella sommeliertävlingar.


Vinnaren av titeln Årets Lily Bollinger får, utöver äran, en resa till det anrika champagnehuset Bollinger samt en cykel. Cykeln symboliserar Lily Bollinger som ständigt bevakade sin vingård på två hjul. Lily Bollinger ärvde ansvaret för champagnehuset efter sin makes bortgång och under flera decennier konkurrerade hon framgångsrikt på männens villkor.


Det är tack vare hennes gedigna arbete som Bollinger idag är en välkänd champagne med en respekterad position på den internationella marknaden. Genom att utse Sveriges bästa sommelier och kröna henne till Årets Lily Bollinger hyllas champagne-ikonens arv, medan tävlingen också lyfter den expertis och passion som våra svenska kvinnliga sommelierer besitter. På samma sätt som Lily Bollinger verkar de i en mansdominerad bransch.


Bland de tidigare vinnarna finns exempelvis Emma Ziemann, sommelier på Upper House Dining i Göteborg och Maya Samuelsson, delägare i Vinkällan Dryckesutbildningar samt vinprofil på TV4s nyhetsmorgon. Frida Hansson som vann titeln 2012 kammade i sin tur hem en andraplats i SM förra året och arbetar idag på Babette i Stockholm.