Nyheter

Julbord

Föregående Nästa
Operakaellaren-1512222197_171108_120417.jpg

4 av 5 svenskar föredrar ett traditionellt svenskt julbord. Unga är de som i störst utsträckning tycker traditionen med julmat är mycket viktig och de väljer i högre utsträckning vegetarisk*.


The Winery Hotel - ett julbordet i en helt ny dimension där vinet står som den starkast lysande stjärnan och rätterna skapats från drycks perspektiv. Vinbord istället för julbord alltså. Läs mer och boka här!


 


Vikingline har i år tagit hjälp av det Svenska Kocklandslaget för att komponera de nordiska julbordet och ger det en grönare känsla med fräscha sallader och tillbehör. Snyggt, gott, innovativt och dessutom med själ. Läs mer och boka här!


 


Sheraton hotelserverar ett traditionellt svenskt julbord torsdag till lördag från 27e november fram till julafton. Läs mer och boka här!


 


Mr French - ett hemlagat, traditionellt och klassiskt julbord innehållandes julens alla smaker. De har även adderat en av av Mister French specialitéer - skaldjur och därför finns möjlighet att även boka en speciellt framtagen skaldjursmeny. Läs mer och boka här!


  


Operakällaren - här serveras ett julkoncept signerat Stefano Catenacci med en avsmakningsmeny bestående av 8 serveringar. Läs mer och boka här!


 


 


 


Statistik


 


Nästan 4 av 5 svenskar föredrar ett traditionellt svenskt julbord framför andra typer av julbord.


 


Bland de unga (18-29 år) föredrar var tionde person ett vegetariskt julbord, nästan dubbelt så stor andel som i genomsnitt.


 


Varannan ung anser att julmaten som tradition är mycket viktig. Det gör de till den åldersgrupp där flest tycker traditionen är mycket viktig.


 


Strax över varannan svensk (55 %) brukar beställa alkohol i samband med julbord på restaurang. Motsvarande siffra för de unga är 45 procent.


 


Nära 4 av 5 (77 %) tycker julmat som tradition är viktig.


 


* Undersökning har genomförts av Novus på uppdrag av Visita. Frågorna har besvarats av ett riksrepresentativt urval från Novus Sverigepanel. Målgruppen för undersökningen är den svenska allmänheten 18–79 år. Totalt har 1042 intervjuer genomförts under perioden 16-22 november 2017. Deltagarfrekvensen var 61 %.