Nyheter

Dessertmästarna med vår egna Elina aka Bake my breath away

Föregående Nästa
foodfolder dessertmästarna 2016.jpg
foodfolder dessertmästarna 2016 grupp.jpg

Kanal 5:s Dessertmästarna nu är tillbaka i rutan i höst och dessutom med vår egna Elina aka Bake my breath away med! De ska bli ett sant nöje att få följa årets program med Elina och de andra deltagarna.

Sveriges bästa inom desserter tävlar om att bli korad till Sveriges dessertmästare. Utöver vår egen Bake my breath aways medverkan så består årets tävlande av konditorer, kockar, måltidskreatörer och tårtdesigners. 


Juryn utgörs av de framstående konditorerna och våra favoriter Roy FaresSebastien Boudet och Magnus Johansson.Deltagare i Dessertmästarna 2016:


Julia Cedenblad, 31 år, Bromma
Pigg, glad och påhittig norrbottning som utbildat sig till måltidskreatör i Grythyttan. Gift med en framgångsrik MMA-fighter och kan allt om det som både är gott och hälsosamt. Vill inspirera människor till att våga mer i köket. Specialitet: att sätta guldkant på enkla bakverk. 


Markus Lundqvist, 37 år, Kivik
Lysekilskille som driver egna företaget Cake cowboy i Kivik. Att starta en egen choklad-saloon är det bästa beslut denne cowboy tagit. Att rida iväg ensam och på sina egna villkor arbeta med det han älskar blev också hans räddning efter att han gått in i väggen och blivit sjukskriven. Specialitet: choklad.


Liv Sandberg, 33 år, Hökarängen
Perfektionistisk konstnär som använder tårtkonsten för att få utlopp för sin energi och kreativitet. Har med skapandets hjälp gjort en imponerande livsresa från ett trassligt och destruktivt leverne till att hyllas som framgångsrik egenföretagare och skandinavisk mästarinna i tårtdesign. Driver Liv Sandberg cake art. Specialitet: handmålade tårtor och sockerblommor.


Elina Kantelinen Brandt, 35 år, Täby
Ordningsam hemmafru och bakbloggare som skolat om sig till konditor efter ett decennium i finansbranschen. Bakar precis hela tiden och älskar att få bjuda alla i sin omgivning på nybakat. Äter själv inte så mycket sötsaker, men ger desto mer till en lyckligt lottad granne. Specialitet: säsongsbetonad bakning.


Jimmy Brorsson, 29 år, Trelleborg
Äventyrlig skåning som gillar att överraska och roa. Jobbar till vardags som kock på Falsterbo golfrestaurang - där inga desserter alls finns med på menyn. Plockar gärna in tänket från förrätter och varmrätter i sitt dessertmakande och ser det som en styrka att han har en annan smakbild än de konkurrenter som enbart jobbar med sötsaker. Specialitet: problemlösning.


Per Bäckström, 44 år, Älvsjö
Tredjepristagaren i premiärsäsongen av Dessertmästarna är tillbaka – med revansch i sikte. Sedan sist har han vid sidan av arbetet som chef på Wienerkonditoriet hunnit med att skriva en bok om bakverk. Den här gången nöjer han sig inte med något annat än seger. Specialitet: praliner.


Sara Nilsson, 27 år, Nyhamnsläge
Temperamentsfull och samtidigt konstnärlig ishockeyspelare som efter 15 år på isen sadlade om till konditor. Jobbade som kock i flottan innan hon flyttade till Schweiz för att utbilda sig i bakverk och choklad. Pluggar nu vidare i Sverige för att få sitt gesällbrev. Specialitet: choklad.


Säsongsstarten är den 7 september 21:00 i Kanal 5.


Foto: Magnus Selander/Kanal 5


Läs Elinas blogg här!