Ingredienser
- Fyllning:
- 300 g Philadelphia
- 0,75 tsk vaniljpulver
- 0,75 dl strösocker
- 2 dl vispgrädde
- Tillbehör:
- 10 st Digestive
- 75 g smör
- 1,5 tsk Kockens superkryddor
- Topping:
- 0,5 burk(ar) dulce de leche
- 0,5 tsk flingsalt
- 1 ask(ar) färska hallon
- Dekorering:
- bladguld
Gör så här:
Mixa digestive-kex i matberedare. Smält smör och tillsätt till kaksmulorna tillsammans med kryddor. Mixa samman. Sprid ut på plåt och grädda på 175 grader över/undervärme i ca 8-10 minuter.
Vispa samman färskost, vaniljpulver och strösocker till en fluffig konsistens. Vispa grädde separat fast och vänd sedan försiktigt ihop med färskostblandningen. Skeda upp i portionsformar och kyl minst en timma.
Vid servering, lägg ett lager kexsmulor över cheesecakefyllningen. Salta Dulce de Leche efter smak och spritsa sedan ovanpå kexlagret. Strössla tillsist över färska hallon och eventuellt bladguld.
Servera och njut!
Prova även
Tips
PASSANDE VIN
RUFFINO VINSANTO SERELLE Knäckiga toner med inslag av vanilj, russin, torkade aprikoser, apelsinzest och hasselnötter. Passar utmärkt till saffransdesserter, brietårtor och Saltkaramell och pepparkaks cheesecake, mandelkakor, mögelost. 🇮🇹 Toscana, Chianti | 15,5 % | 🍇 Malvasia och trebbiano | Nr 8119 | 189 kr Här hittar du vinet >> |