Nina Cederholm

Mina 3 viktigaste för kanelbullsbak

Föregående Nästa
kanelbullar_foodfolder2.jpg

Kanelbullens dag! Vilken himla bra dag. Jag tipsar om mina 3 learnings som jag tycker är viktiga när man bakar, för att få till en bulle som inte bara är saftigt längst in i snurran.

Kanelbullar är ju godast när de är riktigt saftiga och har intensiv smak. Och så här gör jag för att få till detta:


- Baka med rumsvarmt smör som du arbetar in i degen. Det gör stor skillnad för saftighet om man jämför med att smälta smöret och hälla i degvätskan. 


- Om du har tålamodet att vänta - låt bullarna jäsa länge! Gärna ett par timmar i degform och sedan 4-6 timmar i utbakad form. Perfekt för att låta smakerna utvecklas till fullo. Dra då ner på mängden jäst, till ca hälften.


- I de flesta recept kan du utan problem dubbla både fyllning och mängden kardemumma i degen. Ska det va, ska det va helt enkelt!


 


Vill du göra en variant på kanelbulle så har jag gjort recept på Kanelbulle-macarons som du hittar länkat här.


 


För kanelbulle-recept rekommenderar jag att spana in mina bloggkollegors recept som till exempel:


Saftiga kanel- och kardemummabullar av Cecilia Hansson, Homemade Stockholm


Kanelbullar med vit choklad av Lina Sandén och Frida Olsson, Receptskaparna 


Surdegskanelbullar av Made by Pernilla


 


Glad kanelbullens dag!