Ingredienser
- 100 g mandelmjöl
- 200 g florsocker
- 110 g äggvita, rumstempererad över natten
- 4 msk florsocker
- 2 msk rosa draktfruktspulver (se länk i text)
- Fyllning:
- 1 dl Kokosolja
- 200 g vit choklad
- 2 st Citron, finrivet skal
- 1 tsk vaniljpulver
- Dekorering:
- 50 g Vit choklad
- 1 nypa(or) Rosa Blomsterströssel (se länk i text)
Gör så här:
Macarons
Väg upp mandelmjöl och florsocker. Mixa några sekunder i en matberedare. I en annan bunke, vispa äggvita tills det börjar skumma. Tillsätt sockret efter hand, lite i taget. Tillsätt sedan färgsättning. Jag använde mig av detta naturliga pulver gjort på rosa drakfrukt. Vispa till en fast maräng. Sikta ner mandelmjöl-blandningen i marängen och vänd försiktigt runt smeten tills den är i ”rätt” konsistens, vilket är svårt att beskriva exakt, men mitt knep är att ta en del smet på slickepotten och låta det ringla ner i skålen, om det ringlar och inte faller i klumpar är den klar.
Fyll en spritspåse med smeten och spritsa rundlar. Låt macaronsen vila ca 30 minuter på plåt så de hinner torka lite på ytan (mindre risk att de spricker i ugn). Värm ugnen. Jag gräddar mina på över och undervärme 125 grader, ganska långt ner i ugnen. Grädda ca 20 minuter.
Ta ut plåten ur ugnen och låt macaronsen kallna helt. Lossa sedan försiktigt och lägg upp och ner på en ny plåt med bakplåtspapper.
Fyllning
Värm kokosolja försiktigt i en skål över vattenbad. Ta av från värmen och rör ner finhackad vit choklad, vaniljpulver och finrivet citronskal. Låt sätta sig ca 1-2 timmar eller tills den är spritsbar. Det går snabbare om du ställer in det en kort stund i kyl, men då pratar vi någon minut. Den härdar och blir hård väldigt fort när den blir kall.
Montering
Spritsa fylling på ena halvorna och placera en macaron-halva ovanpå. Rulla sedan i riven kokos, på högkant, så att sidorna täcks.
Dekorering
Smält försiktigt vit choklad. Jag använde mig av en pensel för att dra ett streck över macaronsen, men det går också bra att använda en tesked och ringla över choklad. Strössla sedan lite torkade blomsterblad på toppen, jag har köpt mitt härifrån.
Macaronsen är sedan godast att äta efter att de fått stå framme en stund så att inte fyllningen är för hård. Förvaras i en lufttät burk i kylen.