Ingredienser
- 1 dl espresso, moka-kaffe eller starkt bryggkaffe
- 5 dl grekisk yoghurt, 6 %
- 1 tsk vaniljpulver
- 1,5 msk honung
Gör så här:
Börja med att koka kaffet. Antingen riktigt starkt bryggkaffe, eller om du har espresso-maskin eller moka-bryggare. Låt det kallna, snabbast går det om du häller över det i en större behållare.
Rör ihop grekisk yoghurt med vaniljpulver och honung tills det är väl blandat, i en annan bunke.
Varva yoghurt med kaffe i glasspinne-formar. Jag gjorde min i ganska tydliga lager, men om du vill ha en mer "jämn" smak kan du antingen blanda kaffe och yoghurt tillsammans innan du fyller formarna. Eller fylla upp i lager i formarna och sedan röra runt med t.ex. en matkniv så att du får ett jämnt men fortfarande melerat mönster.
Frys. Jag frös mina över natten men kan tänka mig att de är redo redan efter 4-6 timmar.
Om du provar detta recept, låt mig veta vad du tycker! Enklast genom Instagram, där heter jag @nina_cederholm.