Nina Cederholm

Game Changer Icecream - Strawberry Success

Föregående Nästa
gcistrawberry_foodfolder2.jpg
gcistrawberry_foodfolder3.jpg
Färska svenska jordgubbar med vaniljglass… så enkelt och gott! Här uppiffad med ugnsbakad rabarber, hemkokt kolasås och mandelflarn. Glassen frös jag i kupolformade silikonformar. Enkelt att ploppa ur och fint sätt att servera på.

Ingredienser

  • 1 burk(ar) kondenserad mjölk
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 msk vaniljextrakt
  • 1 förpackning(ar) Färska jordgubbar
  • 1 näve(ar) rostade mandelflarn
  • 300 g rabarber
  • 0,75 dl ljust muscovadosocker (har en kolaton i smaken)
  • 0,5 st lime
  • Sås:
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl sirap
  • 1 dl råsocker
  • 2 nypa(or) flingsalt

Gör så här:

Vaniljglass


Vispa grädde fast. Vänd sedan ner kondenserad mjölk, och tillsist vaniljextrakt. 


Fyll silikonformar med glassmeten. Frys minst 4-6 timmar. Jag använder dessa i olika storlekar.


 


Kolasås


Koka upp grädde med sirap och råsocker under omrörning. Puttra cirka 10-15 minuter. Rör ner flingsalt och låt svalna.


 


Ugnsbakad rabarber


Skär rabarberstänger i 5 cm breda skivor. Lägg på bakplåt. Strö över socker och ringla över limesaft. Baka i ugn på 175 grader ca 20 m minuter. Rör om efter halva tiden. Låt svalna.


 


Lägg upp glasskupoler på en assiett. Servera med rabarber, skivade jordgubbar, rostad mandelflarn och kolasås. Njut!