Nina Cederholm

Fried Apple Dessert

Föregående Nästa
appledessert_foodfolder.jpg
Alltså mums på denna dessert! Frasiga äppelringar vända i kanelsocker, mjuk vaniljglass och söt Dulce de Leche. Syrliga lingon, mjuk sockerkaka och grovhackade Piemonte-hasselnötter. Så galet gott, du måste prova!

Ingredienser

  • 2 st Äpple, gärna Aroma
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl panko
  • 1 st ägg
  • 1 dl socker
  • 2 tsk kanel
  • 1 paket vaniljglass
  • 1 dl dulce de leche
  • 1 näve(ar) lingon, rör runt med ett par msk socker
  • 1 näve(ar) grovhackade hasselnötter
  • 4 skiva(or) sockerkaka

Gör så här:

Skiva äpplen på mandolin, använd strl 4 i tjocklek så blir de inte för tunna. Vänd i vetemjöl, sedan uppvispat ägg och sist panko. Hetta upp frityrolja i en låg vid kastrull. Lägg i en äppelring, när det börjar puttra kring dessa tillsätter du resten. Fritera gyllene. Lägg på hushållspapper och låt torka av och svalna. Vänd sedan i kanelsocker. 


Skär skivor av sockerkaka och grilla i het grillpanna. Lägg upp på serveringsassietter och ringla över flytande honung. 


Skopa upp vaniljglass, spritsa eller klicka Dulce de Leche på samma assietter. Lägg på äppelringarna och strössla över lingon och grovhackade nötter.


Njut för den är himla bra denna efterrätten.