Nina Cederholm

Easy Peasy Apple Pie Pieces

Föregående Nästa
applepaj_foodfolder2.jpg
applepaj_foodfolder3.jpg
applepaj_foodfolder4.jpg
Inspirerad av ett stylinguppdrag tidigare i veckan gjorde jag min egen variant på denna enkla men smakmaxade äppelpaj. Går på ett kick att montera ihop och gräddas sedan en sväng i ugn innan du serverar den med grädde, vaniljglass eller, som jag gjorde, syrad grädde.

Ingredienser

  • Paj:
  • 1 paket smördeg
  • Fyllning:
  • 200 g philadelphia
  • 1 dl strösocker
  • 1 st rivet skal av citron
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 5 st äpplen
  • 2 tsk kanel
  • 50 g smält smör
  • 1 näve(ar) lingon
  • Topping:
  • 2 msk flytande honung
  • 1 näve(ar) pumpakärnor
  • Tillbehör:
  • 3 dl syrad grädde

Gör så här:

Värm ugnen till 200 grader, över/under-värme. Rör ihop Philadelphia med rivet citronskal, socker, vaniljpulver. Rulla ut smördegen på en plåt och bred philadelphia-fyllningen över. Kärna ur äpplen och skiva på mandolin. Lägg skivorna i omlott och rader över smördegen. Pensla på smält smör och pudra över kanel. Strössla över en näve frysta lingon. 


Grädda i ugn ca 25 minuter, eller tills gyllene. Vispa under tiden syrad grädde, vanlig grädde eller tina vaniljglass.


Låt pajen svalna några minuter, ringla sedan över honung och pumpakärnor.