Nellie Tryde

Gör din egna julstjärna

Föregående Nästa
foodfolder_julstjarna_7.jpeg
foodfolder_julstjarna_3.jpeg

Äntligen är julstjärnan klar och på plats! ♥️ Alltså åh vad fin den blev, är över förväntan nöjd! Framgår inte riktigt på bilden hur stor den är, men den är rejält maffig. Så vacker!


Alltså åh vad fin den blev, är över förväntan nöjd! Framgår inte riktigt på bilden hur stor den är, men den är rejält maffig. Så vacker!

Och här kommer instruktionen som lovat. Denna stjärna är ca 80 cm i diameter och den andra ni sett i flödet är ca 60 cm i diameter. Mått inom parentes är för den stora stjärnan.


INSTRUKTIONER1. Detta behöver du: vitt bakplåtspapper på rulle, Karlssons Klister, tjockare papper/kartong, linjal, sax, penna och en rejäl dos tålamod!2. Såhär kommer varje "fjäder" se ut, den görs i 3 olika storlekar. Du ska göra 10st av varje storlek för fram och baksida.
3. Klipp till rektanglar i storlekarna 56x25cm/40x20cm/26x15cm (80x30cm/62x25cm/48x20cm). Vik som ett dragspel med 2,5cm/2cm/1,5cm (3cm/2,5cm/2cm) breda veck. Ett tips är att klippa ut och vika flera ark samtidigt så går det mycket fortare. Markera på ett par ställen var det ska vikas så de blir jämt, ju jämnare du viker desto finare blir stjärnan.
4. Klipp till "taggarna", höjd 4cm/3,5cm/3cm (5cm/4cm/3cm). Tips att även här klippa flera ark samtidigt.
5. Vik fjädern på mitten.
6. Limma ihop mittenvecken mot varandra.
7. Montera 5 st fjädrar till en stjärna och gör likadant för alla stjärnor.
8. Montera stjärnorna på varandra, snåla inte på limmet och se till så att mitten på alla tre tjärnor hamnar ovanpå varandra. Lägg en tyngd medan limmet torkar, jag tog en liten assiett.
9. Klipp till en lång remsa av tjockare papper eller kartong, ja tog en papperspåse jag hade hemma och vek på mitten och limmade ihop. Remsan bör vara ca 7 cm bred så att lampan får plats på insidan. Vik in 1cm på varje sida och klipp små hack in så att kartogen går att böja. Det här är den svåraste biten. Limma fast, snåla inte med limmet och låt torka ordentligt. Här kan man behöva limma flera gånger innan det verkligen fäster ordentligt. 

10. Låt stjärnan torka. Sätt in en lampa (välj en LED som inte blir varm), knyt fast sladden och häng upp. Klart!! 😍 

Ställ gärna era ev frågor här nedan i kommentarsfältet så kan ni ”hjälpa varandra”. Lycka till och dela era stjärnor med mig så jag får se hur fint det blev 😍


Prova även