Här kommer några tips på rätter till julbordet och hur du förbereder kylskåpet de sista dagarna inför julafton. Allt för att slippa stå med hjärtat i halsgropen dagen innan och kallsvettas i den kilometerlånga matkön…
Köttbullar exempelvis, de tar tid att rulla men smakar så mycket godare om du gör dem själv! Du kan börja redan en vecka innan jul, förlaga dem i ugnen och frys sedan in dem. När det blir julafton tar du bara fram dem ur frysen och ger dem en sista skjuts i stekpannan med en klick smör för den fina ytans skull. Voilà, ett moment mindre!
Detta går faktiskt att göra med jättemånga av rätterna - sillar, Jansson och diverse röror är bara några exempel på maträtter som du kan göra några dagar innan och sedan låta stå till sig i kylskåpet.
För om du preppar ditt julfirande så slipper du stressen och får mer tid för dina nära och kära. Jag lovar att du kommer uppleva julen på ett helt annat sätt ifall du slipper stå i köket hela julhelgen…
Mina FÖRBEREDELSER INFÖR JULAFTON
21 DECEMBER (3 DAGAR INNAN JUL)
Använd gärna denna planering och sätt in dina traditioner!
Mandelmusslor
Rullsylta
Ostkaka
22 DECEMBER (2 DAGAR INNAN JUL)
Kyl dryck
23 DECEMBER (1 DAGAR INNAN JUL)
Gubbröra>> /Gummröra >> En gummröra är min variant av Gubbröra! Istället för ansjovis/sill så kör jag den med gravad lax❣️
Koka ägg
Rensa brysselkål
Duka bordet
24 DECEMBER (JULAFTON)
Dekorera jultårta
Koka potatis
Struvor
Hummer
Glöggbuffé
Läs Tereses intervju med mig