Ingredienser
- 8 skiva(or) Danskt rågbröd
- 0,5 dl smör
- 8 blad huvudsallad
- 150 g varmrökt lax
- 8 skiva(or) rostbiff
- 4 msk citron majonnäs
- Kräm:
- 1 st äggula
- 1 dl rapsolja
- 1 nypa(or) flingsalt
- 1 nypa(or) svartpeppar
- 2 msk dijonsenap med honung
- Garnityr:
- 1 dl riven pepparrot
- 1 st tomat
- 16 skiva(or) gurka
- 1 st citron
- 1 själk(ar) dill
- 1 själk(ar) persilja
Gör så här:
Ta skivor av danskt rågbröd, bred på smör så det täcker hela skivorna.
Lägg på salladsblad på botten så brödskivan inte syns!
Till Laxmackan: ta varmrökt lax och dela med fingrarna till lagom bitar och fördela över salladen, en rejäl klick citron majonnäs, gurka, tomater, citron, och en dillvippa! (jag hade just ingen dill)
Till Rostbiffsmackan: Gör först senapskrämen. Ta rumsvarma ingredienser, lägg allt i en hög smal blandarskål.
Använd stavmixern.
Ställ ner stavmixern på botten av skålen och starta, lyft sakta uppåt och neråt så att allt blandas, smaka av, klart!
Lägg fina skivor rostbiff på salladsbladen, krusa ihop så det blir lite sköna goda veck på köttet. ringla den goda senapskrämen över köttet, riv färsk pepparrot och strö på, dekorera med tomat och gurka...jag hade haft persilja också om jag haft det hemma!
Servera med en god öl!