Made by Pernilla

Pepparkaks kakor

Föregående Nästa
IMG_9494 (2).JPG
Goda, tjockare och enkla att göra. Jag kallar dom för Pepparkaks kakor för de är inga riktiga pepparkakor som är lövtunna och spröda. Dessa är tjocka och mer som en kaka. Lättare att baka ut också, så man slipper få ett bryt på degen som fastnar och figurer som går sönder. Men minst lika goda som riktiga pepparkakor!

Ingredienser

  • 120 g smör
  • 80 g farinsocker
  • 1,5 dl mörk sirap
  • 1 st ägg
  • 400 g vetemjöl
  • 0,5 tsk Bikarbonat
  • 1 tsk nejlika
  • 1,5 tsk kanel
  • 2 tsk ingefära

Gör så här:


Lägg farinsocker, smör, sirap och ägg i en visp skål eller assistent. Vispa så allt blandas väl och det blir mjukt och smidigt.


Sikta ner mjöl, bikarbonat och kryddor i smeten och blanda till en fin deg.


Ta upp på bakbordet och knåda den slät och skön, plasta in och låt vila i kylen minst en timma.


Förvärm ugnen till 190 grader, täck en plåt med bakplåtspapper.


Kavla ut degen på ett mjölat bakbord ca 0,5 cm eller tunnare.


Tryck ut med kakmått kakor som du lägger på plåten och gräddar mellan 8-10 minuter. Du kommer bli chockskadad av de underbara dofterna som sprids under tiden du bakar! Kavla om och tryck ut tills degen är slut, 20-25 kakor.


Låt svalna och njut sedan av ett gäng med ett glas med kall mjölk.


De är fluffiga och härliga! Väldigt enkla att dekorera med kristyr om man vill.


Lycka till.


 Till adventsfikat är det gott med ädelostkräm till pepparkakorna, recept hittar du här!


Testa även;

Tips

 

Perfekt deg att använda till pepparkakshus!

Stora riktiga eller som här, små enkla!

Denna husidèn har jag stulit från en kvällstidningsbilaga... 

Tyckte de var urgulliga!

 

 

Lyssna på vår podcast I glaset om Sött vin som passar perfekt till desserter.

Lyssna på podden via Acast eller iTunes.