Ostkräm låter som man kanske behöver en ingenjörsutbildning för att åstadkomma... men inte då! Det är nog bland det enklaste man kan göra!
Allt som krävs är god ost, något krämigt och kryddor!
Passar på knäckebröd och kex, men även som dipp och som "sås" till grillat!
Jag tog de ostarna jag hade hemma, så ingen ost är ett måste, men den ska vara smakrik.
Nu kör vi!
Ingredienser
- 200 g creme fraiche
- 100 g Färskost naturell
- 100 g västerbottensost
- 50 g ädelost
- 2 msk salladslök finstrimlad
- 0,5 st vitlök en liten klyfta
- 0,5 tsk dillfrön mortlade
- svartpeppar
- salt
Gör så här:
Vispa färskosten och crème fraichen med en elvisp tills det blir krämigt och slätt.
Riv västerbottensosten på den fina sidan av ditt rivjärn, riv ädelosten på den grova sidan. Ja det är lite kladdigt, men så värt det, osten är mycket godare nyriven, än från en tråkig plastpåse som är dubbelt så dyr :)
Blanda ner den rivna osten i röran, blanda ihop, tillsätt den finstrimlade salladslöken , en liten liten klick riven eller pressad vitlök, mortla dillfröna, smaka av med saltet och den nymalda svartpepparn.
Jag tyckte det blev en rent av "supergod" lyxig oxtkräm!
KLART!
Här har jag gjort knäckebrödet från ett recept från Köket.se
Testa även