Made by Pernilla

Morotskaka

Föregående Nästa
En morotskaka ska vara riktigt saftig och vacker att servera! Det finns en uppsjö av recept på den samma, men jag gillar Leilas Morotskaka bäst just nu! Den blir hög och fin. Med några "förbättringar" så blir den än mer bättre ;) Och istället för att breda ut glasyren så föredrar jag att spritsa ut färskost glasyren i små vackra rosor. Här har du en vacker, god och rejäl fika om du vill bjuda dina vänner på något som känns lyxigt men ändå enkelt att göra! Lycka till och Toudelou.

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 3 dl ekologoskt råsocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk nejlika
  • 1 nypa(or) salt
  • 1,5 dl rapsolja
  • 4 dl finrivna morötter
  • Frosting:
  • 300 g färskost typ phiadelphia
  • 5 dl florsocker
  • 75 g smör smält
  • 1 msk vaniljsocker

Gör så här:


Sätt ugnen på 170 grader.


Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.


Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.


Tillsätt rapsolja och rårivna morötter.


Fyll smeten i en smord form kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.


Grädda i mitten av ugnen i cirka 45 minuter.


Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.



Glasyren


Gör den under tiden kakan gräddas.


Vispa samman färskost, florsocker, vaniljsocker och det smälta smöret till en slät krämig kräm.


(Det måste vara riktigt smör, margarin går inte, då kommer inte glasyren få rätta konsistensen!)


Lägg i en spritspåse med en stjärn tyll.


Lägg i kylen.


 


Spritsa glasyren på kakan när den är helt avsvalnad, annars kommer glasyren smälta och då rinner den iväg...



Spritsa små rosor lite överallt, inifrån och utåt.. inte så noga att de täcker kakan, där det kommer "lysa" kaka igenom, spritsar du bara en liten "prutt" så kommer din kaka bli helt fantastisk! 


 Gott till

Tips

Lyssna på vår podcast I glaset om Sött vin som passar perfekt till desserter.

Lyssna på podden via Acast eller iTunes.