Ingredienser
- 3 st ägg
- 3 dl ekologoskt råsocker
- 3,5 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 tsk bakpulver
- 1 msk kanel
- 1 tsk ingefära
- 1 tsk nejlika
- 1 nypa(or) salt
- 1,5 dl rapsolja
- 4 dl finrivna morötter
- Frosting:
- 300 g färskost typ phiadelphia
- 5 dl florsocker
- 75 g smör smält
- 1 msk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 170 grader.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
Tillsätt rapsolja och rårivna morötter.
Fyll smeten i en smord form kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 45 minuter.
Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Glasyren
Gör den under tiden kakan gräddas.
Vispa samman färskost, florsocker, vaniljsocker och det smälta smöret till en slät krämig kräm.
(Det måste vara riktigt smör, margarin går inte, då kommer inte glasyren få rätta konsistensen!)
Lägg i en spritspåse med en stjärn tyll.
Lägg i kylen.
Spritsa glasyren på kakan när den är helt avsvalnad, annars kommer glasyren smälta och då rinner den iväg...
Spritsa små rosor lite överallt, inifrån och utåt.. inte så noga att de täcker kakan, där det kommer "lysa" kaka igenom, spritsar du bara en liten "prutt" så kommer din kaka bli helt fantastisk!
Gott till