
Ingredienser
- 5 dl Mjölk
- 50 g Jäst
- 1 tsk Salt
- 0,5 dl Sirap ljus
- 2 dl Grahamsmjöl
- 1 l Vetemjöl special
- 50 g Smör
- Topping:
- 1 dl Valfri topping så som: Vallmofrön sesamfrön pumpakärnor linfrön
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken (Fingerljummet) Slå över mjölk och salt, sirap på jästen. Tillsätt mjölet.
Knåda degen i ca 8-10 minuter i maskin.
Låt jäsa i bunken i 15 min.
Baka ut till 16 frallor i valfri form... pensla med vatten och doppa i olika frön.
Låt jäsa på plåt under handuk 15 min.
Baka av frallorna i ugnen i ca 10 minuter.
Glada frallor 😍
Testa med;
Tips
Kavla ut degen till en rektangel, pensla med smält smöt, gör ett treslag, vilket betyder att man i tanken delar upp rektangeln i tre delar.
Vik in ena tredjedelen mot mitten. Vik sedan in den andra så att den överlappar den första helt.
Tre lika stora degflikar ligger nu omlott. Skär av rätt över treslaget 16 lika stora bitar så får du fina frallor som på bilden.