Ingredienser
- 160 g Smör
- 2 dl Socker
- 3 dl Skrädmjöl
- 2 dl Vetemjöl
- 1,5 tsk Hjorthornsalt
- 2 tsk Vaniljsocker
Gör så här:
DRÖMMAR.
Blanda ihop alla ingredienser till en deg, dela på mitten och rulla två rullar, så är det lättare att få lika stora bitar, rulla till 15 bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Lägg dom med ordentligt mellanrum, då de flyter ut en del.
Grädda i ugnen på 160 grader i ca 20-25 minuter.
Bli inte förskräckta av doften som bolmar ur ugnen när du tar ut kakorna, det är hjorthornssaltet som luktar skarpt, men de kommer inte smaka som det luktar...jag lovar!
Servera med nygjort kaffe till söndagens tre-fika och gärna en god sherry till...
Lycka till och njut av kakorna flera dagar om du förvarar dem i en tättslutande burk.
Eller frys in och ta upp lite vid behov!
Tips
Doppa halva kakan i mörk choklad och strö på goda rostade hackade hasselnötter, torkade finhackade bär/frukt, kokos, strössel... Vad du kan komma på som är gott, så får du en upphottad skrädmjölsdröm!
Lyssna på vår podcast I glaset om Sött vin som passar perfekt till desserter.