Made by Pernilla

Amerikanska pannkakor med banan

Föregående Nästa
A918FA13-2379-4CFA-97ED-BD6A97DC6980.jpeg
Bananpannkakor med kokos flakes, hallon och en god lönn sirap till mellis eller brunchen! Eller överraska som en god lång mysig frukost på lediga dagar! Vilket som, så är dessa lite lyxigare än "nyttiga" bananplättar... Med kolhydrater och allt.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 0,5 dl smält smör
  • 1 st banan
  • Topping:
  • 0,5 dl kokos flakes
  • 1 dl lönnsirap
  • 200 g färska bär

Gör så här:


 


Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke.


Tillsätt mjölk, ägg och smör-&rapsolja och rör eller vispa till en jämn smet.


Skala bananen och mosa med en gaffel. Blanda ner i smeten.


Sätt en stekpanna på spisen på medelstark värme. Häll i valfritt fett i pannan och stek 2-3 små pannkakor åt gången.


När det börjar bildas bubblor på ovansidan är det dags att vända pannkakorna.


Stek 1-2 min till.


Servera pannkakorna med detsamma med färska bär, kokos flakes och lönnsirap.


 



 



Testa även;