Made by Pernilla

Bananmuffins med vallmo och karamellbanan

Föregående Nästa
812B773A-0365-4240-ABAF-B746A7CC726F.jpeg
Hade en hög med bruna eller väldigt bruna bananer hemma och de passar perfekt för muffinbak. Jag gillar vallmo och bananerna hade jag ju, så det blev en win win liksom!

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 st ägg
  • 1 st lime saften
  • 2 st bananer
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,33 tsk salt
  • 0,5 dl blåa vallmofrön
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • Garnityr:
  • 1 st karamelliserad banan
  • 1 msk blåa vallmofrön
  • 1 msk socker
  • Frosting:
  • 200 g färskost (phiadelphia)
  • 4 dl florsocker
  • 75 g smält smör
  • 1 krm vaniljpulver

Gör så här:

Muffinsen


Sätt ugnen på 175°C.


Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget och därefter mjölken och limesaft. Skala och mosa bananerna och rör ner i smeten.


Blanda mjöl, bakpulver, salt, vallmofrön och vaniljsocker. Rör ner i äggblandningen. Häll kaksmeten i muffinsformar som står i en muffinsplåt, och grädda 25-30 minuter. 


Låt svalna helt innan du spritsar på frostingen.







Frosting 

Vispa naturell färskost med florsocker, tillsätt vanilpulver, och smält smör.

Vispa tills det blir slätt och fluffigt.

Kyl en stund i kylen om den skulle vara lite lös, eller tillsätt mer florsocker. 

Lägg upp i en spritspåse med en mindre Drop flower tyll. 

Spritsa från mitten och ut, så blir det en fin ros.




Karamell bananen

 Skiva en (inte så brun) banan i lite tjockare skivor, lägg ut på ett bakplåtspapper, strö över socker och bränn till karamell med en gasbrännare.

Lägg en skiva på var spritsad muffins, strö på några korn med vallmofrö!


Fikat är klart!




Pröva även



Tips

 Äts med fördel upp samma dag! Annars får du förvara dom i kylen, i en burk med lock.

Lyssna på vår podcast I glaset om Sött vin som passar perfekt till desserter.

Lyssna på podden via Acast eller iTunes.