Variant på kladdkaka med honung och vit choklad serverat med hallon.
Ingredienser
1 Tsk Citronsaft
2 dl Farinsocker
100 g Hallon
1 dl Honung
1 tsk Ingefära
1 krm Salt
100 g Smör
2 tsk Vaniljsocker
2 dl Vetemjöl
100 g Vit choklad
2 ägg
Gör så här
1. Sätt ungen på 200 grader och smörj en form. Helst med avtagbar kant.
2. Smält smöret i en kastrull med hård botten. Därefter så häll i den vita chokladen och rör om.
3. Häll sen i farinsocker under omröring. Därefter ett ha i äggen ett åt gången och rör om.
4. Ha sen i mjöl, salt, Ingefära, citronsaft, vaniljsocker samt honung. Rör om under svag värme.
5. Häll lite hallon på botten av formen och häll sen på smeten. Blanda sedan i lite mera hallon.
6. Ställ i ungen och låt den stå cirka en timme.
7. Låt det svalna cirka en halvtimme till en timme.
8. Häll på vispad grädde blandad med hallon.
9. Om önskas så kan du riva choklad ovanpå eller annan önskad dekor.
10. Serveras med grädde, glass eller som den är.
Följ Fanny här >>
Läs även