Läsarnas recept

Thaibiffnudelsallad

Föregående Nästa
asiatiskbiffsallad

En härlig Thailändsk inspererad sallad. Krispig, fräsch med massor av grönsaker, nudlar, kött och en sås av lime, fisksås, ingefära och chili. Dressingen med frisk och het smak ger det lilla extra till salladen.

Det här behöver du 


4 personer


3 entrecote á 200 gr
200 gr risnudlar
1/2 st gurka
1 st knippe rädisor
1 dl sockerärtor
3 st salladslökar
1 st mango
1 st avokado
2 dl färska groddar
1 kruka färsk koriander


Dressing
2 st lime
1/2 rödchili
2 1/2 msk fisksås
2 msk socker
1 st vitlöksklyfta
1 msk japansk soja
1 msk ingefära
Gör såhär


Dressingen
Börja med dressingen som gärna få stå och dra lite.
kärna ur och hacka den röda chilin fint.
Riv ingefäran och vitlöken fint. Riv skal och pressa i lime i en skål,
Blanda alla ingredienserna till dressingen till sockret löst sig.
Ställ åt sidan.


Nudelsallad
Koka nudlar enligt anvisningen på förpackningen.
Skölj genast i iskallt vatten så kokning avstannar. Lägg sedan i en serveringsfat.
Skala gurkan, dela på längden och kärna ur, skär i skivor.
Kärna ut mango och avokado, dela i önskad storlek.
Dela rädisorna i tunna skivor.
Dela sockerärtor och skiva salladslök.
Lägg alla grönsakerna i salladskålen tillsammans med de kalla nudlarna.
Häll över dressingen och blanda försiktigt men väl.
Plocka koriandern och hacka även stjälkarna, lägg i salladen.
Salta och peppra entrecoten generöst och stek ca 2 minuter per sida.
Skiva upp köttet och servera med nudelsalladen.


Hitta mig på Insta här!