Läsarnas recept

Saffransparfait med kanderade pecannötter och granatäpplekärnor

Föregående Nästa
saffrans-parfait-jon-davidsson

En enkel och god saffransdessert som passar extra bra i juletid!

Ingredienser 4 personer


Saffransparfait
* 3 äggulor
* 1 dl florsocker
* 3 dl vispgrädde
* 1 paket saffran (0,5g)


Kanderade pecannötter
* 100 g pecannötter
* 0,75 msk socker
* 1,5 msk ljus sirap
* 1 krm salt


Gör så här


1. Saffransparfait
Vispa äggulor tillsammans med florsocker. Vispa därefter grädden separat och tillsätt saffran. Rör ihop äggblandningen med vispgrädden. Häll upp i en plastad form och frys i minst 3 timmar.


2. Kanderade pecannötter
Smält socker, sirap och salt i en kastrull. Låt koka ett par minuter tills sockret smält. Häll i nötterna och blanda väl. Dra av kastrullen från värmen när alla nötterna blivit blanka. Häll över nötterna i en ugnsfast form och ställ in i ugnen på 175 grader i 15 minuter. Ta ut och häll upp på ett bakplåtspapper.


Följ mig på Instagram!


Lägg till ditt recept här!