Läsarnas recept

Pankopanerad torskrygg i briochebröd med korianderdressing, gurka och sriracha mayo

Föregående Nästa
eazypeazy-torskrygg

Vill dela mitt goda recept med frasig torsk panerad i pankoströbröd serverad i briochebröd med koriander dressing och Sriracha mayo.

Ingredienser för 4 pers



  • 480 g Torskryggfiléer

  • 4 st Brioche bröd 

  • 1 st Ägg

  • 1 krm Salt & Svartpeppar

  • 1 dl Vetemjöl

  • 1 dl Pankoströbröd

  • Smör och rapsolja att steka i

  • 8 st tunna skivor gurka

  • Sriracha mayo


 


Dressing



  • 1 st kruka Koriander

  • 2 msk Rapsolja

  • 1 st Lime

  • 1 nypa Chiliflakes


 


Gör så här




Panering - Vispa ihop ägg, salt och peppar.






Doppa fiskfiléerna i mjöl, äggblandningen och sist pankon, för extra crunch. 



Stek i rapsolja och smör i ca 3-4 min på varje sida tills filéerna är gyllenbruna.


Dressing - Mixa koriander med rapsolja och saften från 1 lime. Tillsätt lite chiliflakes för extra hetta.


Använd osthyvel för att få extra tunna gurkskivor.


Stryk korianderdressing längs med insidan av brödet, lägg skivad gurka ovanpå och därefter filéen.


Ringla sriracha mayo ovanpå, servera och njut! 


Se mer från mig på Eazypeazy_official 😘


Vill du också dela ditt recept? Gör det här!


 Gott till