
Ponzu är en sojasås smaksatt med aromer från citrusfrukt. Tillsammans med krispig pilgrimsmussla blir det en lyxig aptitretare eller förrätt med asiatiska influenser.
Ingredienser / 2 personer
Pilgrimsmusslor
* 6 pilgrimsmusslor
* 1 dl vetemjöl
* 1 ägg
* 1,5 dl panko
* 1/2 färsk röd chili
* 1,5 krm salt
* 1 dl rapsolja att steka i
Ponzumajonnäs
* 1 äggula
* 0,5 msk ponzu
* 1,5 dl rapsolja
* 1,5 krm salt
* 1 krm socker
Tillbehör
* Färsk koriander och lime
Gör så här
1. Börja med majonnäsen. Mixa äggula och ponzu. Tillsätt oljan under vispning. Smaka av med salt och socker.
2. Finhacka chilifrukten och blanda den med panko. Vispa upp ett ägg. Vänd musslorna i mjöl, ägg och panko. Stek ca 5 minuter i upphettad rapsolja tills pilgrimsmusslorna är gyllengula och krispiga på ytan.
3. Finhacka koriander och blanda med färskpressad lime.
4. Lägg den nystekta pilgrimmsmusslan på en limeskiva. Toppa med majonnäs och koriander.
Gott till