Läsarnas recept

Panko- & chilipanerade pilgrimsmusslor med ponzumajonnäs, lime och koriander

Föregående Nästa
panko_pilgrimsmussla-jon-davidsson

Ponzu är en sojasås smaksatt med aromer från citrusfrukt. Tillsammans med krispig pilgrimsmussla blir det en lyxig aptitretare eller förrätt med asiatiska influenser.

Ingredienser / 2 personer


Pilgrimsmusslor
* 6 pilgrimsmusslor
* 1 dl vetemjöl
* 1 ägg
* 1,5 dl panko
* 1/2 färsk röd chili
* 1,5 krm salt
* 1 dl rapsolja att steka i


Ponzumajonnäs
* 1 äggula
* 0,5 msk ponzu
* 1,5 dl rapsolja
* 1,5 krm salt
* 1 krm socker


Tillbehör
* Färsk koriander och lime


Gör så här
1. Börja med majonnäsen. Mixa äggula och ponzu. Tillsätt oljan under vispning. Smaka av med salt och socker.
2. Finhacka chilifrukten och blanda den med panko. Vispa upp ett ägg. Vänd musslorna i mjöl, ägg och panko. Stek ca 5 minuter i upphettad rapsolja tills pilgrimsmusslorna är gyllengula och krispiga på ytan.
3. Finhacka koriander och blanda med färskpressad lime.
4. Lägg den nystekta pilgrimmsmusslan på en limeskiva. Toppa med majonnäs och koriander.


Gott till