Läsarnas recept

Marabou kladdkaka

Föregående Nästa
00000000-0000-0000-0000-000000000000-kladdkaka (1)

Kladdkaka gjord på Marabou choklad


Ingredienser:
200 gram Marabou mjölkchoklad.
150 gram smör.
Två deciliter strösocker.
Två deciliter vetemjöl.
Två ägg.
Två teskedar vaniljsocker.
Två till fyra teskedar kakao. (Kan uteslutas)


Garnering:
Smält choklad. (Kan uteslutas)
Florsocker (Kan uteslutas)


Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker helst med elvisp.
Smält smöret i en liten kastrull och lägg i den hackade chokladen.
Blanda i mjöl och socker i ägg och socker smeten och fortsätt med elvisp.
Häll i det smälta choklad smöret och fortsätt med elvispen. Om önskas så kan man ha i lite Kakao.
Häll i smeten i en smord kakform. Det kan vara bra att smörja den med ströbröd.
Låt den stå i ugnen i cirka tjugo minuter.


Garnering:
Om önskas så kan man dekorera kakan med smält choklad och Florsocker.