Kladdkaka gjord på Marabou choklad
Ingredienser:
200 gram Marabou mjölkchoklad.
150 gram smör.
Två deciliter strösocker.
Två deciliter vetemjöl.
Två ägg.
Två teskedar vaniljsocker.
Två till fyra teskedar kakao. (Kan uteslutas)
Garnering:
Smält choklad. (Kan uteslutas)
Florsocker (Kan uteslutas)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker helst med elvisp.
Smält smöret i en liten kastrull och lägg i den hackade chokladen.
Blanda i mjöl och socker i ägg och socker smeten och fortsätt med elvisp.
Häll i det smälta choklad smöret och fortsätt med elvispen. Om önskas så kan man ha i lite Kakao.
Häll i smeten i en smord kakform. Det kan vara bra att smörja den med ströbröd.
Låt den stå i ugnen i cirka tjugo minuter.
Garnering:
Om önskas så kan man dekorera kakan med smält choklad och Florsocker.