Frikadeller är större kokta köttbullar. I detta recept har jag kokt de i en underbar tomatsås som doftade av vitlök, basilika och honung. Kycklingfärsen i frikadellerna är även den smaksatt med vitlök och basilika. Den ljuvliga tomatsåsen är underbar till pasta. Gärna lite riven parmesanost över.
Det här behöver du
4 personer
2 burkar körsbärstomater
4 st vitlöksklyftor
olivolja
2 tsk honung
2 msk smör
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk kalvfond
Nymalen svartpeppar
Flingsalt
Frikadeller
500 g Kycklingfärs
2 msk Färsk basilika
2 st vitlöksklyftor
2 msk skorpmjöl
1/2 dl vatten
Salt
Vitpeppar
Gör såhär
Skiva vitlöken tunt.
Hetta upp en stek eller traktörpanna.
Fräs vitlöken lätt i olivolja och ringla över honung.
Rör om och tillsätt tomaterna direkt.
Tillsätt smör, vinäger, fond och smaksätt med flingsalt och nymalen svartpeppar.
Låt tomaterna koka i cirka 10 minuter
Förberedd frikadellerna.
Blanda skorpmjöl med vatten och låt dra en stund.
Blanda kycklingfärs, skorpmjölsblandningen, hackad basilika och pressad vitlök, blanda väl.
salt och peppra
Forma frikadellerna.
Tillsätt frikadeller i tomatsåsen låt dem bli klara.
smaka av med salt & peppar samt färsk basilika.
Riv över parmesanost.