Läsarnas recept

Jordgubbsmarmelad med prosecco & äkta vanilj

Föregående Nästa
jon_davidsson_jordgubbsmarmelad

Jordgubbsmarmelad med prosecco & äkta vanilj 🍓✨ Det blir inte somrigare, lyxigare och härligare!

Ingredienser 2 mindre burkar


Jordgubbsmarmelad med prosecco & äkta vanilj


* 500g jordgubbar
* 5,5 dl syltsocker
* 1 krm vaniljpulver
* 0,5 dl prosecco


Gör så här
1. Diska burkarna noggrant och sterilisera dem därefter i ugnen på 120 grader i 10 minuter.
2. Snoppa och skölj jordgubbarna väl. Dela större bär i mindre bitar. Blanda jordgubbar, syltsocker, vaniljpulver och prosecco i en gryta. Låt koka i 10 minuter och skumma under tiden. Mixa marmeladen om du önskar en slät konsistens. Häll därefter upp på burkar och låt svalna. Förvara marmeladen i kylskåp.


Följ mig på Instagram!


Lägg till ditt recept här!