Läsarnas recept

Hemmagjorda köttbullar

Föregående Nästa

Femhundra gram nötfärs
En gul lök
En deciliter ströbröd
En deciliter mjölk
Ett ägg
Salt
Peppar
Olivolja


Häll färsen i en bunke och knäck ägget.


Blanda mjölk och ströbröd separat och låt det stå en minut så att det blir som en gröt.


Stek under tiden löken i Olivolja.


Häll i den nystekta löken i en liten skål och använd en stavmixer så att det ser ut som gröt. Se dock till att inte använda mixern för länge då det kan bli vattnigt.


Bland i ströbröds gröten och lök gröten med köttfärsen.


Häll sedan i valfri mängd salt och peppar.


Blanda färsen ordentligt med samtliga ingredienser. Blandningen kan göra med händerna eller med någon form av slev.


Värm upp en stekpanna med olivolja.


Rulla sedan färsen till köttbullar och stek dom i stekpannan.


Stekningen kan tag upp till cirka fem minuter.


Jag rekommenderar tre minuter på varje sida.


Serveras med spagetti eller potatismos eller något annat som du tycker är gott.