
En krämig citron- och vaniljsmakande kladdkaka med fluffig hallongrädde!
Ingredienser / 2 personer
Citronkladdkaka
* 1 citron, skalet och saften
* 75 g smör
* 1,5 dl vetemjöl
* 1 dl strösocker
* 1 ägg
* 0,5 tsk vaniljpulver
Hallongrädde
* 2,5 dl vispgrädde
* 0,5 dl frysta hallon
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Jag använde silikonformar vilka inte behöver förberedas. I annat fall smörj in och bröa en form.
2. Smält smöret i en kastrull och ta kastrullen från värmen. Blanda ihop socker, mjöl och vaniljpulver i en skål. Rör ner mjölblandningen i smöret.
3. Tillsätt ägget och citronskal/saft. Rör tills du har en slät smet.
4. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
5. Vispa grädden tillsammans med hallonen.
6. Servera med färska bär, eller som i mitt fall med blomsterströssel (obs från ätbara blommor - finns att köpa färdigt).
Följ mig på Instagram!