Läsarnas recept

Citron- & vitlöksmarinerad kyckling med krispiga Fiorettos och rökt paprikamajonnäs

Föregående Nästa
micaela-bingström-fieretto-kyckling

En perfekt rätt när det ska gå fort och smaka ljuvligt lätt!

För 2 personer behövs


Kyckling
300 g strimlad kycklingfilé
1 krossad vitlöksklyfta
1 nypa chiliflakes
1 msk olivolja
2 st strimlade salladslökar
1-2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk hackad färsk basilika
1 pressad citron
Zest från 1 citron
1 tsk sesamfrön
1 citron


Fiorettos
Ca 300 g Fiorettos (blomkålsstjälkar)
2 st salladslökar
1 st vitlöksklyfta
1 msk olivolja


Rökt paprikamajonnäs
1 st gul paprika
1 dl majonnäs
1/5 vitlöksklyfta
Salt
Peppar
Ca 0,5 msk rökt paprikapulver


Dela paprikan i två delar, pensla med 1 tsk olivolja och lägg den på en plåt med skinnsidan uppåt i 250 grader i ca 15 minuter. Dra sedan av skinnet från paprika och mixa slät med en stavmixer och tillsätt salt och peppar. Rör ihop med majonnäs, rökt paprikapulver, salt och peppar och ställ svalt.


Marinera kycklingen i ca 30 m minuter och stek sedan tills kycklingen fått färg. Lägg åt sidan.
Fräs upp ca 300 g färk Fioretto (blomkålsstälkar) och tillsätt 2 st strimlade salladslökar och 1 st stor, hackad vitlök. Låt allting få färg i ca 5 minuter och montera sedan Fioretto och kycklingen ovanpå. Servera med den rökta paprikamajonnäsen och njut tillsammans med ett glas bubbel eller alkoholfritt alternativ!


Ladda upp ditt recept


Smaklig måltid!