
En lyxig chokladdessert med en touch av rom, hemkokt hallonsylt och oemotståndliga pecannötter.
Ingredienser 6 personer
Hallonsylt - 2,5 dl frysta hallon, 2,5 dl syltsocker
Kanderade pekannötter - 100 g pekannötter, 0,75 msk socker, 1,5 msk ljus sirap, 1 krm salt
Chokladmousse - 200 g mörk choklad, 2 äggulor, 2 msk socker, 3 dl vispgrädde, 1 msk mörk rom
Garnering - Färska hallon, Vit choklad
Gör så här
Hallonsylt
- Tina bären och blanda dem därefter med syltsockret i en kastrull.
- Koka upp under omrörning och låt koka cirka 10 minuter. Skumma under tiden.
- Häll den varma sylten på väl rengjorda glasburkar. Låt svalna och förvara i kylskåp.
Kanderade pecannötter
- Smält socker, sirap och salt i en kastrull. Låt koka ett par minuter tills sockret smält. Häll i nötterna och blanda väl. Dra av kastrullen från värmen när alla nötterna blivit blanka.
- Häll över nötterna i en ugnsfast form och ställ in i ugnen på 175 grader i 15 minuter. Ta ut och häll upp på ett bakplåtspapper.
Chokladmousse
- Vispa grädden lätt i en bunke.
- Vispa samman äggulor och socker i en annan bunke.
- Smält chokladen i ett vattenbad.
- Blanda ner den smälta chokladen i äggsmeten. Vänd därefter ner grädden tills du har en slät smet. Tillsätt mörk rom och rör runt.
Montera desserten
Häll upp den hemkokta hallonsylten så att den täcker botten i dessertglas.
Fyll på med chokladmousse och jämna till. Ställ in i kylskåp. Detta går utmärkt att göra dagen före servering.
När chokladmoussen stelnat så garnerar du med kanderade nötter, färska hallon och fint riven vit choklad.
Följ mig på Instagram!
Gott till