Kitchen of Anna - Anna Demirian

Ricotta pasta med ugnsbakade auberginer och tomater

Föregående Nästa
foodfolder-pasta-masi-4.jpg
Gör en lyxig pasta på en vanlig vardag. Krämig, färgglad full med smaker. Vi gör som italienare, krånglar inte till det utan kör rena smaker med massor av kärlek. Ugnsbakade auberginer och körsbärstomater som exploderar i munnen med den krämiga ricotta pastan gör livet till en njutning. Som grädde på moset - toppa med färsk basilika för den som verkligen lever för att njuta och servera vardagsvinet Bonacosta från Masi. Snabbt går det också så tveka inte att prova detta!

Ingredienser

  • 250 g valfri pasta
  • 1 st aubergine
  • 400 g färska körsbärstomater
  • olivolja
  • 150 g ricotta
  • salt
  • svart peppar
  • 40 g parmesan
  • 1 kruka(or) basilika

Gör så här:

Skär auberginen i små kuber och lägg i en ugnsform tillsammans med tomaterna, salta och peppra.


Ringla över olivolja och rosta i ugnen i 200 grader tills de får fin rostad kulör. Rör gärna ett par gånger så att alla grönsaker får kulör.


Koka pastan i saltat vatten. Sila bort pastan och spara lite pastavatten till att späd såsen. Blanda ner ricottan i pastan och rör om så att det blir en krämig blandning.


Tillsätt sedan auberginbitarna och tomaterna. Rör sedan ihop allt försiktigt, späd blandningen med pastavattnet om det behövs. 


Hacka basilika och toppa pastan och avsluta med att smaka av med salt och peppar.


Riv parmesan över och servera med ett glas Bonacosta från italienska Masi.