
Den perfekta buffésalladen till mingel eller i stundande studenttider alternativt i picknickkorgen till sommarens varma dagar.
Persikosalladen är matig, sötsyrlig och fräsch vilket passar utmärkt tillsammans med Bolla´s friska prosecco. Se till bara att du har några solmogna persikor till hands så får du naturlig sötma i salladen och balans till vinet.
Ingredienser
- 4 st persikor
- 2 skiva(or) surdegsbröd
- 2 st basilika kvistar
- 100 g salladsmix
- 50 g parmesanost
- Dressing:
- 0,5 tsk dijonsenap
- 4 msk citronsaft
- 0,5 dl olivolja
- salt
- peppar
Gör så här:
Skär brödet i munstora kuber, ringla olivolja, salta & peppra dem. Rosta dem ugnen i 170 grader i en ugnssäker form i ca 15 minuter.
Dela och skär persikan i lika stora kuber som brödet.
Lägg upp salladen på ett fat med krutonger och persikobitarna.
Blanda alla ingredienserna till dressingen och häll över salladen.
Hyvla på parmesanost och garnera med basilikakvistar.
