Här är ett recept med vintips som ni bara måste testa - Möra kycklingspett med björnbärssås. Spetten är från urbenade kycklingklubbor med skinn, dvs ett smakrikt och prisvärt protein val. Den lätt söta björnbärssåsen med touch av timjan passar utmärkt med köttet och följer upp de fruktiga och örtiga tonerna i vinet. Servera rätten med pita/tunnbröd eller en potatissallad.
Ingredienser
- 0,8 kg kycklingklubbor
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk salt
- 1 tsk peppar
- Sås:
- 250 g björnbär
- 1,5 msk Muscovadosocker (råsocker)
- 2 st timjan kvistar
- Tillbehör:
- tunnbröd
- potatissallad
Gör så här:
Lägg grillspetten i vatten ett par timmar innan användning.
Bena ur och skär köttet i tre-fyra cm tjocka bitar, häll på paprikapulver, salta och peppra. Låt det stå i minst 30 min.
Under tiden kycklingen "gottar sig" i marinaden förbereder du såsen.
Blanda alla ingredienser till såsen och låt det småputta i 15 min till det har tjocknat.
Trä köttet på spetten och stek tills du får en fin kulör och köttet är genomstekt.
Servera kycklingspetten med såsen ett glas Modello från Masi och förslagsvis pita/tunnbröd eller en potatissallad.