Förbered på grillen och det går snabbt också De två olika smör passar utmärkt med den grillade entrecoten och Amaronen från Masi. Russinsmöret, min egen skapelse förresten, är verkligen otroligt gott och jag hoppas verkligen att du provar provar de. En perfekt smakbrygga till de något söta och solmogna röda vinerna.
Ingredienser
- 4 skiva(or) entrecote
- 1 kg färskpotatis
- 0,3 kg körsbärstomater
- olivolja
- salt & peppar
- Topping:
- 200 g smör
- 50 g russin
- 2 st rosmarin kvist(ar)
Gör så här:
Russin- & örtsmör
Mixa smöret med stavmixer eller stöt på i morteln. Dela och blanda i hälften av smöret med finhackad russin och mixa lite till. Blanda resten med finhackad rosmarin.
Smaka av med salt och peppar.
POTATISEN
Koka potatisen i förväg och lägg i ett fat. Ringla över olja, lägg på grillen och grilla runt om ca 15 min.
Blanda om då och då.
Grillad entrecôte
Skär rumstempererad entrecote i bitar eller färdigskivade bitar, salta och peppra med grovmalen svartpeppar.
Grilla på direktvärme i ca 2-3 min till medium/medium rare 52-54˚C, medium/medium välstekt: 58–68˚C, välstekt/well-done.
Ta bort köttet från grillen, täck med folje och låt det vila ett par minuter innan servering.
Under tiden grillar du tomaterna ett par minuter på varje sida. Salta, peppra.
Servera köttet med rumstempererade smöret.