Kitchen of Anna - Anna Demirian

Auberginerullar

Föregående Nästa
D98BF10F-BF34-4A1D-9B6F-256DB4BE28A2.jpeg
Jag älskar de här smakerna som man får när man tar en tugga. Sötman från russinen med den krämiga crème fraichen, krispigheten från valnötterna och lite hetta från chilin och som grädde på mossen den färska dillen. Jag älskar ju örter! Det här är också en av rätterna som jag har ätit sedan barnsben och vet inte riktigt om det är typiskt armeniskt eller inte men den får hamna under den kategorin i alla fall.

Ingredienser

  • 4 st aubergine (smala)
  • rapsolja till att steka i
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk valnötter
  • 1 tsk russin
  • 1 msk finhackad färsk dill
  • 1 klyfta(or) vitlök
  • färsk chili efter smak

Gör så här:

Skölj och skär auberginerna till 2 mm tunna skivor med mandolin.


Lägg dem i en stor skål och salta.


Rör ihop crème fraiche, finhackade valnötter, russin, dill och finriven vitlök till en kräm. (För lite hetta tillsätt chili efter egen smak.)


Torka bort allt vatten som har kommit ut från auberginskivorna. Stek dem jämnt på bägge sidorna i rapsolja och lägg dem på hushållspapper för att få bort oljan. Låt de svalna.


Bred ett tunt lager av krämen på varje auberginskiva och rulla ihop. Förvara i kylskåp.


Garnera med färska dillkvistar och hackade valnötter.



Titta in på Annas blogg här