
Gillar ”pestokonceptet” :) Använd dina favoritörter, mortla med rostade solroskärnor, en god lagrad ost, god olja, salt och grillad lök med blast. Servera lite ljummen med nyskördade grönsaker. Har du ingen passande mortel så kan du mixa allt i en matberedare. Jag gillar när solroskärnorna är ganska hårt rostade och inte för finfördelade, det ska vara lite ”crunch” i min pesto.
Ingredienser
- 0,5 dl olivolja
- 1 tsk citronsaft
- 1 klyfta(or) vitlök
- 1 st lök med blast
- 100 g lagrad ost
- 1 knippe valfria örter
- 1 dl solroskärnor
- salt
- peppar
- dl vatten att späda peston med
Gör så här:
Fyll en ugnssäker form men grönsaker som du vill ha till peston och låt dem på en låg temp tillagas i ugnen. Till detta recept tog vi aubergine, zucchini, purjolök, fänkål och morötter.
Pesto
Grilla löken med blasten.
Rosta solroskärnorna och riv osten.
Mortla eller mixa ihop råvarorna till en pesto och smaka av med salt, peppar och citron. Servera peston till de rostade grönsakerna.
LÄS: Tre snabba frågor med Joel!
Joel Åhlin kommer att delta tillsammans med Filip Fasten under Foodstock på Fjäderholmarna den 31/8-1/9, läs mer om festivalen nedan. Vinn biljetter till festivalen här!